Polévka s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s pestem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23602 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 plátek | Anglická slanina |
1 ks | Bageta |
2 polévková lžíce | Bazalka |
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Česnekové máslo |
450 g | Cibule |
625 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
100 g | Těstoviny Conchiglie |
625 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 61,8mg |
Draslík | 615,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 651,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bageta, Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Oříšky piniové, Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnekové máslo, Mléko plnotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Conchiglie, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s pestem postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar. |
2 | Slaninu pokrájenou na kostičky osmažíme ve velkém hrnci, poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli i brambory. Smažíme za stálého míchání zhruba deset minut. Přilijeme vývar s mlékem a vaříme na mírném plameni. Po deseti minutách varu přidáme těstoviny a vaříme dalších deset minut. Poté vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať, sůl, pepř a dvě lžíce pesta. |
3 | Na talířích polévku zdobíme hoblinkami parmazánu. Přílohou je bageta potřená česnekovým máslem a rozpečená v troubě. |
4 | Pesto si utřeme z 50 g nasekané petrželky, dvou utřených stroužků česneku, drcených oříšků, nasekané bazalky, bílého pepře, 50 g parmazánu a 150 ml olivového oleje. |