Terina s kuřecími prsy a liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina s kuřecími prsy a liškami
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23656 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
mleté maso | |
---|---|
2 ks | Česnek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
500 g | Vepřová krkovička |
Terina s kuřecími prsy a liškami | |
1 ks | Bránice |
1 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
500 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
100 g | Strouhanka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 388,5mg |
Draslík | 785,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Cibule, Pepř bílý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřová krkovička, Bránice, Houby čerstvé, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terina s kuřecími prsy a liškami postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou krkovičku (bez kosti) pokrájíme na menší kusy, které pomeleme s česnekem na masovém mlýnku a odložíme do mísy, ochutíme solí, černým pepřem a dobře směs promícháme. Omytá kuřecí prsa pokrájíme na tenké nudličky a odložíme do hlubší mísy. Oloupanou cibuli s omytou natí petržele drobně nakrájíme. Čerstvé houby - lišky očistíme, omyjeme a nahrubo pokrájíme. |
2 | V pánvi na rozpuštěném másle si zpěníme cibuli, pak k ní přidáme houby a petržel, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 10-15 minut. Podušenou směs vyjmeme, odložíme do mísy k nakrájenému kuřecimu masu a v té samé pánvi na zbytku omastku krátce orestujeme pomleté maso, které vyklopíme do mísy s ostatními ingrediencemi, přidáme strouhanku, vajíčka, 3 lžíce Sherry brandy, bílý pepř, kmín a sůl podle chuti. Znovu vše důkladně promícháme a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím si vyložíme nádobu předem namočenou vepřovou bránicí (vepřovou síťkou), kterou potom naplníme masovou směsí a překryjeme okrajem bránice (síťky), nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby 180°C. Pečeme 1 hodinu. |
3 | Vychladlou terinu dáme do chladničky a podáváme až druhý den s chlebem a čerstvou zeleninou. |
Poznámka
Vepřová bránice tzv. "vepřová síťka" na přípravu teriny, se dá sehnat v prodejnách v oblasti nákupu a prodeje masných a uzenářských výrobků (např.: MADE GROUP a.s., Praha 1 - viz internet).