Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23689

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
50 ml Citronová šťáva
650 g Krab
70 g Losos uzený
150 g Mořský jazyk
70 ml Olej olivový
20 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
300 g Rýže Basmati
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
750 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 161kJ
8% Sacharidy 28 g
29% Tuky 21 g
81% Sodík 2 g
83% Bílkoviny 47 g

Krabí rýžový salát postup přípravy receptu:

1

Nalijeme do velké pánve 2 lžíce oleje, přisypeme rýži a za častého míchání ji 1-2 minuty smažíme.

2

Přilijeme vařící rybí vývar, zakryjeme pánev pokličkou a dáme ji na 18-20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

3

V hrnci uvedeme do varu patřičné množství vody s oloupanou a pokrájenou cibulí, bobkovým listem, bílým vínem a snítkou omyté petrželky. Vhodíme do hrnce kraba a vaříme ho 8-10 minut.

4

Kraba vyjmeme, nožem otevřeme krunýř a vybereme zevnitř i z nohou maso.

5

Korál dáme stranou, maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Omyjeme plátky mořského jazyku, osušíme je a pokrájíme na nudličky. Pokrájíme na kousky uzeného lososa.

6

Omyjeme petrželku a pažitku, jemně pokrájíme na kousky.

7

Nalijeme do jiné mísy citronovou šťávu, přidáme po špetce soli a pepře, 5 lžic oleje a vidličkou vymícháme ze všech ingrediencí zálivku. Přidáme rozdrobený korál z kraba.

8

Rozehřejeme v nepřilnavé pánvi 1 lžíci oleje a osmažíme na něm po obou stranách kusy mořského jazyku, osolíme je a opepříme a přidáme krabí maso. Přidáme též pokrájené maso z uzeného lososa a zalijeme vše polovinou připravené zálivky z oleje a citronové šťávy.

9

Vytáhneme rýži z trouby, vmícháme do ní pomocí dvou vidliček zbývající olej, aby se zrnka nelepila k sobě, přemístíme ji do mísy a necháme zcela vychladnout.

10

Zalijeme ji zbývající zálivkou z oleje a citronové šťávy, přidáme trochu směsi s krabím masem a vše opatrně promícháme.

11

Navrch dáme zbývající směs, rýžový salát posypeme pažitkou a petrželkou a můžeme ho podávat na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept