Krabí rýžový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krabí rýžový salát
Krabí rýžový salát
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23689 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
650 g | Krab |
70 g | Losos uzený |
150 g | Mořský jazyk |
70 ml | Olej olivový |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
300 g | Rýže Basmati |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
750 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 125,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 405,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Krab, Losos uzený, Pažitka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořský jazyk, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krabí rýžový salát postup přípravy receptu:
1 | Nalijeme do velké pánve 2 lžíce oleje, přisypeme rýži a za častého míchání ji 1-2 minuty smažíme. |
2 | Přilijeme vařící rybí vývar, zakryjeme pánev pokličkou a dáme ji na 18-20 minut do trouby předehřáté na 180 °C. |
3 | V hrnci uvedeme do varu patřičné množství vody s oloupanou a pokrájenou cibulí, bobkovým listem, bílým vínem a snítkou omyté petrželky. Vhodíme do hrnce kraba a vaříme ho 8-10 minut. |
4 | Kraba vyjmeme, nožem otevřeme krunýř a vybereme zevnitř i z nohou maso. |
5 | Korál dáme stranou, maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Omyjeme plátky mořského jazyku, osušíme je a pokrájíme na nudličky. Pokrájíme na kousky uzeného lososa. |
6 | Omyjeme petrželku a pažitku, jemně pokrájíme na kousky. |
7 | Nalijeme do jiné mísy citronovou šťávu, přidáme po špetce soli a pepře, 5 lžic oleje a vidličkou vymícháme ze všech ingrediencí zálivku. Přidáme rozdrobený korál z kraba. |
8 | Rozehřejeme v nepřilnavé pánvi 1 lžíci oleje a osmažíme na něm po obou stranách kusy mořského jazyku, osolíme je a opepříme a přidáme krabí maso. Přidáme též pokrájené maso z uzeného lososa a zalijeme vše polovinou připravené zálivky z oleje a citronové šťávy. |
9 | Vytáhneme rýži z trouby, vmícháme do ní pomocí dvou vidliček zbývající olej, aby se zrnka nelepila k sobě, přemístíme ji do mísy a necháme zcela vychladnout. |
10 | Zalijeme ji zbývající zálivkou z oleje a citronové šťávy, přidáme trochu směsi s krabím masem a vše opatrně promícháme. |
11 | Navrch dáme zbývající směs, rýžový salát posypeme pažitkou a petrželkou a můžeme ho podávat na stůl. |