Pappardelle ve vývaru ze slávek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappardelle ve vývaru ze slávek
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23794 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kg | Mušle slávky |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
170 g | Těstoviny Pappardelle |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 816,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle slávky, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Pappardelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappardelle ve vývaru ze slávek postup přípravy receptu:
1 | Odrhneme slávky, vhodíme do pánve a na prudkém ohni necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a neotevřené slávky vyhodíme. Jemně scedíme tekutinu z vaření a uschováme. |
2 | Oloupeme česnek a mírně podrtíme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. |
3 | Na oleji osmažíme česnek, přidáme nasekaná rajčata, sůl, pepř a 8 minut podusíme. Přilijeme tekutinu z vaření slávek, 2 naběračky vařící vody. Vše promícháme, povaříme a po 3 minutách přidáme vyloupané měkkýše. |
4 | Uvaříme těstoviny v osolené vodě, scedíme a přidáme do rajčatové polévky se slávkami. Vše minutu povaříme. Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |