Minestra s rýží a mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minestra s rýží a mušlemi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23796 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Ančovička - filety |
2 ks | Česnek |
500 g | Mušle srdcovky |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý celý |
60 g | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
150 g | Rýže jasmínová |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 502,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 509,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Mušle srdcovky, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Rýže jasmínová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minestra s rýží a mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Mušle omyjeme, vhodíme do mísy s množstvím studené osolené vody a necháme pročistit. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme. Omyjeme petrželku a nasekáme. Pod studenou tekoucí vodou promyjeme ančovičku, vyjmeme z ní páteř a pokrájíme na kousky. Spaříme rajčata nasekáme nahrubo. |
2 | Scedíme mušle, omyjeme a vhodíme do hrnce. Přidáme stroužek česneku, nasekanou petrželku, bílé víno a olej necháme pod pokličkou za občasného zatřesení hrncem otevřít. Měkkýše vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy (pár mušlí necháme nevyloupaných na ozdobu). Vyhodíme skořápky a neotevřené mušle, scedíme tekutinu z vaření a uschováme. |
3 | Na oleji osmažíme stroužek česneku, přidáme pokrájenou ančovičku a mícháme, dokud se kousky ančoviček nerozpustí. Přidáme rajčata a několik minut dusíme, vyhodíme česnek, přisypeme rýži. Za častého míchání dusíme 1-2 minuty. Přilijeme vařící vodu, uschovanou tekutinu z vaření mušlí, dosolíme a rýži vaříme za občasného zamíchání na mírném plameni 18 minut. |
4 | Několik minut před koncem vaření přidáme vyloupané měkkýše a celé mušle. Vše povaříme a podáváme rýžovou minestru s mušlemi horkou, posypanou nasekanou petrželkou a čerstvě mletým pepřem. Můžeme zastříknout olivovým olejem. |