Jehněčí kotlety s ostrou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s ostrou zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 23845 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Cibule červená |
1 ks | Citrony |
8 ks | Feferony |
2 kg | Jehněčí kotlety |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 330,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Feferony, Jehněčí kotlety, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s ostrou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, osušíme a na okrajích nařízneme. Oloupanou cibuli nasekáme a smícháme s prolisovaným česnekem a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a směsí potřeme kotlety. Maso přikryjeme fólií a necháme asi 3 hodiny odležet. |
2 | Kotlety grilujeme na rozehřátém grilu asi 8 minut za občasného obracení. Na kraj grilu položíme očištěné feferonky. |
3 | Oloupanou červenou cibuli a omytý citron nakrájíme na dílky, omytá rajčata nakrájíme na plátky. Vše upravíme spolu s kotletami a feferonkami na talíře. Pokrm posypeme čerstvým oreganem. |
Poznámka
Podáváme s chlebovými plackami.