Pečené papriky v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené papriky v marinádě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23893 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
5 ks | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 213,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 114,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené papriky v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky pečeme do zčernání v troubě předehřáté na 220°C. Poté papriky vyjmeme a dáme vychladnout. Po vychladnutí sloupneme slupku, odstraníme semínka a papriky nakrájíme na kostičky. |
2 | Šťávu, kterou papriky pustily, smícháme s olivovým olejem, pepřem, solí a lžící citronové šťávy. |
3 | Česnek prolisujeme a vmícháme do zálivky. |
4 | Papriky klademe do připravené marinády a necháme odležet alespoň 2 hodiny. |
5 | Podáváme vychlazené jako salát. |