Mořský jazyk se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk se špenátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 23903 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Bešamel |
80 g | Máslo čerstvé |
900 g | Mořský jazyk |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 102,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Špenát listový čerstvý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Z mořského jazyka použijeme filety bez kůže a kostí. Filety osolíme, opepříme a usmažíme na pánvi s rozehřátým máslem. Podlijeme vínem a vodou, podusíme ještě minutu a odstavíme. |
2 | Špenátové listy posekáme nahrubo, povaříme je ve slané vodě 2 minuty a následně je podusíme na lžíci másla ještě minutu. |
3 | Do pekáčku vložíme špenátové listy i s máslem, ve kterém se dusily, na ně položíme rybí filety, zalijeme bešamelem, který jsme rozmíchali s vinnou šťávou z filetů, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. |