Polévka s cizrnou a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s cizrnou a těstovinami
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 23994 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
400 g | Cizrna |
200 g | Fazole bílé sterilované |
2 ks | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Protlak rajčatový |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
200 g | Těstoviny Conchiglie |
120 ml | Voda pitná |
1500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 134g |
---|---|
Cholesterol | 15,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 57g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Cizrna, Fazole bílé sterilované, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny Conchiglie, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s cizrnou a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátý olej vložíme rozmixovanou nebo na jemno nakrájenou cibuli, mrkev a celer a za stálého míchání smažíme 7 minut. |
2 | Poté přimícháme cizrnu a fazole. Zalijeme rajčatovým protlakem a vodou a za stálého míchání vaříme 5 minut. |
3 | Přilijeme 475 ml vývaru, přidáme sůl, pepř a jednu snítku rozmarýnu. Uvedeme do varu a pod poklicí necháme vařit při mírné teplotě 60 minut. |
4 | Poté dolijem zbylý vývar, přidáme těstoviny a vaříme už bez poklice 7 minut. |
5 | Na konec vyjmeme rozmarýn a dle chuti dokořeníme. Polévku můžeme podávat s nastrouhaným parmezánem. |