Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 24044

Ingredience

60 g Bazalka
4 ks Krevety tygří - loupané
600 g Losos obecný
90 g Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
1200 g Pražma
60 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
1 ks Česnek
30 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,399 kcal
Kilojoule 5 853kJ
11% Sacharidy 41 g
69% Tuky 52 g
79% Sodík 2 g
570% Bílkoviny 321 g

Pečená směs postup přípravy receptu:

1

Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Omyjeme bazalku, lístky šalvěje a rozmarýn, osušíme a hrubě nasekáme. Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme, promyjeme a vyložíme břišní dutiny trochou nasekaných aromatických bylinek, špetkou soli a pepře. Očistíme krevety, omyjeme, překrojíme podélně na poloviny a odstraníme černé střívko. Nakrájíme plátky lososa na stejnou velikost. Pražmy, krevety a plátky lososa dáme do hluboké mísy.

2

Do misky nalijeme olej, přidáme nasekané aromatické bylinky, oloupaný a na tenké plátečky pokrájený stroužek česneku, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, všechny ingredience vymícháme vidličkou, aby se spojily, a přelijeme touto směsí ryby v míse. Necháme alespoň 30 minut marinovat.

3

Scedíme ryby z marinády a narovnáme na mřížku grilu. Pražmy pečeme asi 15 minut, uprostřed pečení obrátíme. Krevety a plátky lososa pečeme 8 minut a rovněž v polovině pečení otočíme. Podáváme horké, posypané zbývající směsí nasekaných bylinek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept