Salát s makrelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s makrelou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24080 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
130 g | Brambory |
1 ks | Citrony |
30 g | Cukr krupice |
15 g | Hořčice |
1 ks | Jablka |
60 g | Jogurt nízkotučný |
250 g | Makrela obecná |
45 ml | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
20 ml | Olej slunečnicový |
30 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 25,9mg |
Draslík | 623,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Citrony, Cukr krupice, Jablka, Jogurt nízkotučný, Ocet vinný, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Pažitka, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Makrela obecná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s makrelou postup přípravy receptu:
1 | Brambory vaříme v páře cca 10 minut doměkka. |
2 | Makrelu nakrájíme na kousky. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a makrelu spolu s bobkovým listem a plátkem citronu vaříme 3 minuty, dokud nepřestane být maso průhledné. Hotové maso předáme na servírovací mísu. |
3 | Brambory smícháme s jablkem nakrájeným na kostičky a šalotkou nakrájenou na tenká kolečka. Směs navršíme na makrelu. |
4 | Smícháme ocet, olej, cukr, hořčici, osolíme a opepříme, rozšleháme. Salát přelijeme zálivkou, překryjeme fólií, necháme 6 hodin rozležet v ledničce. |
5 | Před podáváním salát přelijeme jogurtem a poklademe plátky okurky. Ozdobíme pažitkou. |