Okoun v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun v těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24110 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
5 g | Cukr krupice |
30 ml | Ocet vinný |
700 g | Okoun - filety |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Víno bílé |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 246,4mg |
Draslík | 100,9mg |
Vláknina | 715,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Okoun - filety, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Rybí plátky omyjeme a pokrájíme na pruhy. Oloupeme šalotku a stroužek česneku a hrubě nasekáme. V pánvičce uvedeme do varu bílé víno s nasekanou šalotkou a nasekaným stroužkem česneku a vaříme vše 2-3 minuty. Stáhněte pánvičku z ohně, obsah propasírujeme sítem a necháme vychladnout. |
2 | V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, dáme do něho pruhy okouního masa, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem. Potom je kůží dolů smažíme na mírném plameni 10 minut, dokud nebude kůže křupavá. Zakryjeme pánev pokličkou a smažíme je ještě 2 minuty. |
3 | Mezitím rozklepneme do hrnečku vejce, přidáme žloutky a cukr, trochu vše rozšleháme, přidáme směs s bílým vínem protlačenou sítem, ocet, 2 plné poloviční vaječné skořápky vody a po špetce soli a pepře. |
4 | Postavíme hrneček do většího hrnce s vodou a ve vodní lázni šleháme obsah hrnečku tak dlouho, dokud omáčka nezdvojnásobí svůj objem, přičemž dbáme na to, aby se nikdy nevařila. Takto připravenou omáčkou přelijeme pruhy rybího masa a dáme je na několik minut do trouby předehřáté na vysokou teplotu nebo pod rozpálený gril, dokud se nezapečou. Hotový horký pokrm podáváme - chceme-li, s přílohou chřestu s polevou. |