Recept

Bouillabaisse se zeleninou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24142

Ingredience

230 g Brambory rané
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 ks Krab
450 g Krevety tygří - loupané
450 g Mušle slávky
1 kg Okoun - filety
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Pastis
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomerančová kůra
1 kg Pražma
230 g Rajčata
1 špetka Sůl
2000 ml Vývar rybí
1 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 756kJ
4% Sacharidy 15 g
11% Tuky 8 g
60% Sodík 1 g
137% Bílkoviny 77 g

Bouillabaisse se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Kousky ryb dáme do misky, přidáme 2 lžíce olivového oleje, pomerančovou kůru (jen odkrojený kousek), česnek, šafrán a pastis. Rybí maso promícháme a necháme uležet v chladničce 30 minut.

2

Slávky důkladně vydrhneme kartáčkem a zbavíme je vláken. Z uvařeného kraba vybereme maso a nakrájíme je.

3

Zbytek olivového oleje rozehřejeme ve velkém kastrolu. Přidáme fenykl, celer a cibuli a na mírném ohni je opékáme za občasného míchání 5 minut. Přilijeme rybí vývar, přivedeme k varu, přidáme nové brambory a rajčata a vaříme je asi 7 minut.

4

Oheň ztlumíme a přidáme ryby. Začínáme od největších kousků. Slávky, které se po ostrém poklepání nožem neuzavřou, vyhodíme, ostatní přidáme do kastrolu. Přidáme krabí maso a krevety a vaříme je 5 minut. Slávky se musejí opět otevřít a krevety musí změnit barvu. Slávky, které se neotevřou, vyhodíme. Pokrm osolíme, opepříme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept