Hovězí vindaloo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vindaloo
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24250 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Směs koření na Vandaloo | |
---|---|
1 ks | Anýz celý |
2 ks | Bobkový list |
1 špetka | Chilli koření mleté |
4 ks | Hřebíček |
1 špetka | Kardamom |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 špetka | Kurkuma |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Skořice celá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Hovězí vindaloo | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
570 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
30 g | Koriandr čerstvý |
28 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Med včelí |
30 ml | Ocet vinný červený |
2 ks | Rajčata |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 132,1mg |
Draslík | 249,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 763,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Bobkový list, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín drcený, Koriandr mletý, Kurkuma, Skořice celá, Sůl, Zázvor celý, Česnek, Cibule, Koriandr čerstvý, Med včelí, Ocet vinný červený, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vindaloo postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo a 2-3minuty restujeme cibuli a česnek do měkka. |
2 | Zázvor si oloupeme a najemno nasekáme. Na směs koření smícháme všechny přísady v malé misce. Do směsi přidáme cibuli a česnek. Ihned vmícháme vinný ocet, med, vodu a na kostky nakrájená rajčata. Přivedeme k varu. |
3 | Přidáme hovězí nakrájené na kostky a opět přivedeme k varu. Snížíme plamen, zakryjeme a necháme 1h povařit. Občas promícháme. Poté sundáme pokličku a necháme povařit, dokud se tekutina nevyvaří na polovinu, asi 15-20minut. |
4 | Ozdobíme čerstvě nasekaným koriandrem a podáváme. |