Plněné pečené batáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné pečené batáty
Plněné pečené batáty
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24300 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
25 ml | Balsamico ocet |
40 g | Bazalka |
150 g | Boby zahradní |
300 g | Brambory sladké (Batáty) |
150 g | Fazolové lusky zelené |
120 g | Kukuřice |
30 ml | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
30 ml | Olej olivový |
8 ks | Pepř černý celý |
150 g | Rajčata |
120 g | Sójové boby |
5 g | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 53g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Brambory sladké (Batáty), Fazolové lusky zelené, Pepř černý celý, Rajčata, Sójové boby, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Boby zahradní, Kukuřice, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné pečené batáty postup přípravy receptu:
1 | Slupku batátů vydrhneme kartáčkem a propícháme na několika místech ostrým nožem. Batáty dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 190°C hodinu a půl doměkka. Stále udržujeme teplé. |
2 | V hrnci přivedeme vodu do varu, vložíme boby a kukuřici a znovu přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pozvolna vaříme 5 minut. Poté přidáme nakrájené zelené fazolky a znovu vaříme 3 minuty dokud fazolky nezměknou. Zeleninu scedíme a vrátíme do hrnce. |
3 | V misce promícháme olej s octem, dle chuti osolíme a opepříme. Směs nalijeme k zelenině. Přidáme rajčata a bazalku a dobře promícháme. |
4 | Batáty podélně nařízneme, rozevřeme a vzniklé kapsy naplníme zeleninovou směsí. Ozdobíme bazalkou a podáváme. |