Bavorská roštěná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bavorská roštěná
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 244 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Brambory |
200 g | Cibule |
750 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Okurky nakládané |
1 g | Pepř černý mletý |
70 g | Salám jemný |
20 g | Sůl |
120 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 342,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 75,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Okurky nakládané, Salám jemný, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bavorská roštěná postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnec opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na roštěnky, naklepeme je do šířky, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. |
2 | Do středu plátků klademe střídavě na nudle nakrájené, oloupané a opláchnuté syrové brambory, sterilované okurky, na kousky krájená vařená vejce a oloupaný salám. |
3 | Plátky zavineme, upevníme párátkem nebo nití a na povrchu je osolíme. |
4 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku osmažíme dorůžova. |
5 | Do základu vložíme plněné roštěnky, opečeme je, podlijeme vodou a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Během dušení roštěnky obracíme a podléváme teplou vodou. |
6 | Měkké roštěnky vyjmeme do čistého kastrolu a zbavíme nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme teplou vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání omáčku provaříme. |
7 | Nakonec omáčku podle chuti dosolíme, procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě krátce podusíme. |
Poznámka