Dušené hřiby po baskicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hřiby po baskicku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24518 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
500 g | Hříbky čerstvé |
50 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 7,0mg |
Draslík | 589,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hříbky čerstvé, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hřiby po baskicku postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné hřiby pokrájíme na větší kousky. Česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s nasekanou petrželí. Olej necháme rozehřát na pánvi, přisypeme houby a trochu směsi česneku s petrželí. Dusíme na mírném ohni. Jakmile houby pustí přebytečnou vodu, zvýšíme teplotu a necháme jí odpařit. |
2 | Poté vmícháme zbytek petržele a česneku, osolíme a opepříme. |
3 | Servírujeme s pečivem jako předkrm. |
Jsou vinikající,jinak je už nedělám.