Řezy ze svíčkové s lilkem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy ze svíčkové s lilkem a rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 24533 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Hovězí svíčková |
120 g | Lilek |
30 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 609,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 674,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Lilek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy ze svíčkové s lilkem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opeříme a jen zlehka naklepeme. |
2 | Lilek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na plátky. |
3 | V pánvi rozpálíme kvalitní olej, maso zprudka opečeme z obou stran. V téže pánvi orestujeme plátky rajčat a lilku. |
4 | Na talířích upravíme maso a obložíme zeleninou. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme použít smažené hranolky.