Recept

Hovězí maso pečené po vlámsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 24557

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
600 g Cibule
10 g Cukr třtinový
1000 g Hovězí plec
300 ml Hovězí vývar základní
10 g Jíška instantní
50 g Máslo čerstvé
100 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 478kJ
4% Sacharidy 15 g
49% Tuky 37 g
25% Sodík 506 mg
83% Bílkoviny 47 g

Hovězí maso pečené po vlámsku postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na větší plátky, cibuli pokrájíme na kolečka, bylinky posekáme. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme plátky masa, osolíme, opepříme a zprudka opečeme.

2

Do máslem vymazaného pekáčku pokládáme střídavě vrstvu masa a vrstvu cibule. Povrch posypeme bylinkami.

3

Do pánve od masa nalijeme pivo, vývar, osladíme trochou cukru, přivedeme k varu, zahustíme tmavou jíškou, povaříme ještě 1 minutu a zalijeme maso s cibulí v pekáči. Zakryjeme alobalem, propíchneme na 4 různých místech a pečeme 2 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept