Dušené hovězí se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí se zeleninou
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24562 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
2 kg | Hovězí plec |
600 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Karotka |
150 ml | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
10 g | Pomerančová kůra |
80 g | Slanina vepřová |
3 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
1000 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 131,2mg |
Draslík | 853,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí plec, Hovězí vývar základní, Karotka, Ocet vinný, Pomerančová kůra, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na větší plátky a každý plátek prošpikujeme slaninou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, karotku na kolečka, petrželku posekáme. |
2 | Do pekáče nalijeme olej, přidáme kousky cibule, necháme chvilku opékat, přidáme maso, karotku, petrželku, prolisovaný česnek, tymián, pomerančovou kůru, bobkový list, osolíme a opepříme. Zalijeme červeným vínem, octem a dáme péct. Pečeme odkryté asi 1 hodinu, tekutina se asi z poloviny odpaří. Nyní zalijeme vývarem, pekáč zakryjeme a pečeme ještě 1 a 1/2 hodiny. |