Jednoduchý recept

Hovězí maso dušené na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24604

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
200 g Cibule
500 g Hovězí plec
1000 ml Hovězí vývar základní
500 g Hovězí žebra
15 g Jíška instantní
40 ml Olej olivový
10 g Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
2 kávová lžička Sůl
5 g Tymián čerstvý
1000 ml Víno červené
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 073kJ
2% Sacharidy 7 g
42% Tuky 31 g
32% Sodík 650 mg
47% Bílkoviny 26 g

Hovězí maso dušené na víně postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli na čtvrtky, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.

2

Na pánvi rozpálíme trochu oleje a cibuli na něm lehce orestujeme.

3

Do pekáče vložíme maso, orestovanou cibuli, slaninu, česnek, tymián, bobkový list, posekanou petrželku, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem a dáme péct do trouby. Pečeme odkryté asi hodinu. Víno se částečně odpaří, takže přilijeme vývar, pekáč zakryjeme a dusíme další hodinu a půl.

4

Kusy masa vyndáme z pekáče a omáčku zahustíme jíškou, povaříme dvě minuty a odstavíme.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept