Kuřecí křidélka s bylinkami na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí křidélka s bylinkami na víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24619 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kg | Kuřecí křídla |
1 polévková lžíce | Med včelí |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Olej olivový |
2 ks | Oregano čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
130 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 192,5mg |
Draslík | 690,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 508,6mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kuřecí křídla, Med včelí, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí křidélka s bylinkami na víně postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kuřecí křídla opepříme a osolíme a ze všech stran obalíme v mouce. Smažíme na rozehřátém oleji z obou stran asi 5 minut dozlatova. Hotová křídla vyjmeme z pánve. |
2 | Petrželovou nať a čerstvé oregano opláchneme a necháme okapat. Petrželku nasekáme na jemno, lístky oregana nahrubo. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. |
3 | Cibuli s česnekem, oreganem a bobkovým listem osmahneme krátce na pánvi, na které jsme opékali kuřecí křídla. |
4 | Zezlátlou cibuli a česnek posypeme petrželkou a mletou paprikou, přidáme bílé víno a na mírném ohni necháme povařit asi 5 minut. |
5 | Do hotové omáčky vmícháme med, vložíme kuřecí křídla a dáme odležet alespoň na 4 hodiny. |
6 | Podáváme ohřáté. |