Recept

Empanadas s telecím masem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24636

Ingredience

180 g Cibule
4 špetka Kmín celý
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
220 ml Olej stolní
2 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata
36 g Strouhanka
2 špetka Sůl
600 g Telecí pečeně
2 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,285 kcal
Kilojoule 5 376kJ
29% Sacharidy 103 g
99% Tuky 74 g
18% Sodík 350 mg
85% Bílkoviny 48 g

Empanadas s telecím masem postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku s 2 špetkami soli a 200 ml oleje, přidáme 1 vejce a vypracujeme těsto, které necháme 60 minut odležet.

2

Rajčata oloupeme, zbavíme jadřinců a získanou dužinu pokrájíme na drobné kostičky.

3

Pečené telecí maso umelene, přidáme utřený česnek a nakrájenou cibuli.

4

Masovou směs osmahneme na pánvi, přidáme rajčata, osolíme a opepříme, přisypeme kmín.

5

Vše necháme dusit 25 minut.

6

Do podušené směsi vmícháme strouhanku a necháme vystydnout.

7

Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, vykrojíme cca 16 koleček, na která dáme vystydlou nádivku, přeložíme na půl a okraje dobře přitiskneme.

8

Kapsy potřeme rozšlehaným vejcem a necháme péct při 190 °C cca 25 minut.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept