Brokolicová polévka s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolicová polévka s krevetami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24805 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
250 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
100 g | Krevety tygří - loupané |
500 g | Květák |
130 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
30 ml | Olej olivový |
50 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 31,8mg |
Draslík | 853,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 209,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Muškátový květ, Ovesné vločky, Pepř cayenský, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Krevety tygří - loupané, Mléko plnotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolicová polévka s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Růžičky brokolice povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat, květák nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a zesklovatíme v hrnci na troše oleje, přidáme květák, vmícháme ovesné vločky, osmahneme a podlijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem. |
2 | Okořeníme a při mírné teplotě vaříme asi 20 minut. Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme a opětovně zahřejeme. Brokolicí přidáme do polévky, vmícháme mléko, přidáme krevety a vše zahřejeme. Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a ihned podáváme. |