Treska ze Smirny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska ze Smirny
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24883 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 dl | Citronová šťáva |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej olivový |
5 g | Oregano čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
3 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 871,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 151,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citronová šťáva, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska ze Smirny postup přípravy receptu:
1 | Tresky očistíme, oddělíme hlavy, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji osmažíme. Vyjmeme z pánve a vložíme do pekáčku. |
2 | Rozmixovaná rajčata smícháme s vínem a olejem, rozmarýnem, oreganem a vlijeme na tresky. Přidáme bobkový list, nasekaný česnek a pečeme na střední teplotu v troubě. |