Aspik s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aspik s rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24886 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
na ozdobu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Majonéza |
4 ks | Petržel kudrnka |
Aspik s rajčaty | |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
4 ks | Šalotka |
0,8 polévková lžíce | Sůl |
9 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Balsamico ocet, Česnek, Oregano sušené, Rajčata, Šalotka, Sůl, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aspik s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Masitá zralá rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme je, rozkrojíme a zbavíme semen. Pak rajčata pokrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, potom přidáme rajčata, sůl, pepř, oregano, balsamikový ocet a vše dusíme asi 10 minut pod pokličkou. |
2 | Mezitím si želatinu dáme do studené vody na 5 minut nabobtnat. |
3 | Podušená rajčata odstavíme z plotny a přimícháme k nim nabobtnalou želatinu. |
4 | Formu ve tvaru věnce vypláchneme studenou vodou a pak ji naplníme aspikem s rajčaty. Když vychladne, dáme ji do chladničky na 3 hodiny zatuhnout. Okraje aspiku uvolníme špičkou nože, formu krátce ponoříme do horké vody a aspik vyklopíme na mísu. |
5 | Nakrájený aspik ozdobíme kopečkem majonézy a snítkami petrželky. |