Těstoviny s mořskou rybou a mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s mořskou rybou a mořskými plody
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 24900 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
450 g | Chňapal červený |
1 ks | Citrony |
12 ks | Hřebenatka |
220 g | Krevety tygří |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Šafrán |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Penne |
150 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 130,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hřebenatka, Ocet vinný, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chňapal červený, Krevety tygří, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s mořskou rybou a mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém silnostěnném rendlíku na másle asi pět minut za občasného míchání smažíme nakrájené filety z chňapala, vyloupané a očištěné krevety a hřebenatky. Maso osolíme, opepříme, přidáme šťávu a ustrouhanou kůru z citronu. Když je maso hotové, přendáme je na mísu a udržujeme v teple. |
2 | Šafrán namočíme v pár lžících rybího vývaru. |
3 | Do rendlíku, v němž jsme smažili maso, vlijeme rybí vývar, šafrán a vyvaříme na dvě třetiny. Poté vlijeme ocet, opět vaříme. Zhruba po pěti minutách přidáme víno. Až omáčka zhoustne, vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať a osolíme a opepříme a asi dvě minuty povaříme. |
4 | V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Těstoviny poklademe masem, polijeme omáčkou a ihned podáváme. |