Žampionová nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionová nádivka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 24911 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel kudrnka |
600 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 45% |
150 g | Vepřové maso mleté |
40 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 38,1mg |
Draslík | 584,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vepřové maso mleté, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionová nádivka postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno pokrájenou cibuli necháme osmažit na rozpáleném oleji. Přimícháme nasekané žampióny, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Vše povaříme 10 minut. |
2 | 120 g rajčat omyjeme, zbavíme semínek a pokrájíme na drobné kousky, smícháme s utřeným česnekem, sekanou petrželí a mletým masem. Přimícháme k žampionům a vaříme 5 minut, poté odstavíme. |
3 | Zbytek rajčat omyjeme, seřízneme vršky, vydlabeme a naplníme žampionovou nádivkou. Posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct při 180 °C cca 25 minut. |