Recept

Srnčí paštika se zeleným pepřem a hovězím jazykem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24950

Ingredience

těsto
450 g Listové těsto
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí
mleté maso
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
3 polévková lžíce Jalovec
250 g Jehněčí maso
3 polévková lžíce Martell cognac
2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
50 g Ořechy vlašské
75 g Pistácie
1 špetka Rozmarýn sušený
400 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
500 g Srnčí maso
2 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
2 ks Vejce slepičí
Srnčí paštika se zeleným pepřem a hovězím jazykem
200 g Hovězí jazyk

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,606 kcal
Kilojoule 6 720kJ
16% Sacharidy 57 g
157% Tuky 118 g
69% Sodík 1 g
129% Bílkoviny 73 g

Srnčí paštika se zeleným pepřem a hovězím jazykem postup přípravy receptu:

1

Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a potom plátem listového těsta tak, aby okraje visely přes okraj formy (minimálně 5 cm).

2

Srnčí a jehněčí maso omyjeme a jemně pomeleme na masovém strojku spolu s pokrájenou slaninou. Dáme ho do mísy a přidáme k němu koření (zelený pepř, tymián, rozmarýn, drcený jalovec), nastrouhanou citronovou kůru (z chemicky neošetřeného citronu), vejce, smetanu, koňak a pistácie a pokrájené vlašské ořechy. Dochutíme solí a vše důkladně promícháme.

3

Uvařený oloupaný hovězí jazyk nakrájíme na nudličky.

4

Vyloženou formu do poloviny naplníme polovinou paštiky, pak rozložíme vrstvu pokrájeného hovězího jazyka a zakryjeme ji druhou polovinou paštiky. Listové těsto přehneme přes povrch paštiky, potřeme ho rozšlehaným vejcem a kvůli páře doprostřed vypíchneme otvor.

5

Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut.

6

Upečenou paštiku necháme vychladit. Vychlazenou nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept