Jednoduchý recept

Špenátová barbouillade

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24956

Ingredience

1000 g Baby špenát
500 g Brambory
60 g Cibule
10 g Fenyklová semínka
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 382kJ
8% Sacharidy 28 g
25% Tuky 19 g
18% Sodík 351 mg
29% Bílkoviny 16 g

Špenátová barbouillade postup přípravy receptu:

1

Omyjeme listy špenátu a necháme je chvíli spařit ve vařící, osolené vodě.

2

Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme, necháme jí osmahnout na rozpáleném oleji.

3

Brambory oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Společně se špenátem přidáme ke smažící se cibuli. Přisypeme všechno koření, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek.

4

Přilijeme 1 l vařící vody a přiklopené poklicí vaříme cca 40 minut do vyvaření veškeré vody.

5

K uvařené směsi přidáme rozklepnutá, nerozšlehaná vejce a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept