Recept

Filet z makrely s třešněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24962

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
25 g Cukr krupice
20 g Koriandr čerstvý
1200 g Makrela obecná
50 ml Ocet vinný
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 ml Pomerančová šťáva
5 g Sůl
450 g Třešně

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 900kJ
5% Sacharidy 18 g
37% Tuky 28 g
25% Sodík 496 mg
62% Bílkoviny 35 g

Filet z makrely s třešněmi postup přípravy receptu:

1

Z makrel vyřízneme filety a odstraníme co nejvíce kostí. Filety opláchneme, osušíme a vložíme do hlubší nádoby, zakapeme olejem, posypeme pepřem a sekanými lístky koriandru. Zakryjeme kuchyňskou fólií a v chladu necháme 30 minut odležet.

2

Očištěné třešně vypeckujeme a necháme okapat. Poté je vložíme do pánve s trochou oleje, zasypeme cukrem a při mírné teplotě, za občasného míchání, necháme zkaramelizovat. Vlijeme ocet a zredukujeme. Poté přidáme pomerančovou a citrónovou šťávu, pepř a vše necháme pomalu vařit.

3

Filety osušíme a na pánvi je zprudka 3-4 minuty z každé strany opečeme. Nejdříve opečeme stranu s kůží a pak velmi opatrně obrátíme.

4

Nakonec filety přeložíme na talíře, osolíme, doplníme třešněmi, přelijeme vypečenou šťávou a dozdobíme posekaným koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept