Vepřové řízky s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky s květákem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 25014 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Květák |
20 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 g | Vepřová kýta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 793,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky s květákem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky opečeme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji. Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Na opečené řízky položíme růžičky květáku, přikryjeme je plátky sýru a poklademe vločkami másla. Připravené řízky urovnáme do zapékací mísy, vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme. |
3 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |