Knedlíčky z jater nebo sleziny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíčky z jater nebo sleziny
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2502 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,5 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
100 g | Játra vepřová |
1 špetka | Majoránka |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 139,9mg |
Draslík | 97,0mg |
Vláknina | 197,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Játra vepřová, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíčky z jater nebo sleziny postup přípravy receptu:
1 | Vejce utřeme se sádlem a trochou strouhané housky. Mírně opepříme, přidáme špetku majoránky, česnek utřený se solí. Poté přidáme jemně namletá játra a přibližně 3 lžíce strouhané housky zvlhčené mastným vývarem. |
2 | Směs řádně rozmícháme a necháme chvíli odstát, aby nám zhoustla. |
3 | Po zhoustnutí budeme tvořit malé knedlíčky, které rovnou vhazujeme do vývaru. |
4 | Knedlíčky vaříme 8 - 10 minut. |