Zapečené kapsy s rybím masem a mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené kapsy s rybím masem a mušlemi
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 25028 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
5 kg | Krab |
180 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
450 g | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
120 g | Olihně |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Spaghettini |
225 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 6g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Krab, Mušle slávky, Olihně, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené kapsy s rybím masem a mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Roztřídíme slávky, ty, které se při poťukání nezavřou, nepoužijeme. Nepoužijeme ani ty, které se po uvaření neotevřely. Lastury slávek před vařením dobře vyčistíme kartáčkem. Krevety vyloupeme, slávky zbavíme vláken. |
2 | Ve velké pánvi na jedné lžíci oleje restujeme polovinu chilli papriček, které jsme zbavili semen a nakrájeli na tenké nudličky, a polovinu na plátky nakrájeného česneku. Po třech minutách přidáme víno, pokrájená konzervovaná rajčata i s nálevem a zhruba hodinu pomalu vaříme. Poté zeleninu přepasírujeme, vzniklou omáčku ochutíme pepřem a solí a dáme stranou. |
3 | Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a rovněž odložíme. |
4 | Ve velkém silnostěnném hrnci na zbylém másle a oleji smažíme druhou polovinu česneku a chilli papriček. Po zhruba pěti minutách přidáme očištěnou a pokrájenou oliheň, slávky, krevety a prudce pod poklicí restujeme, dokud se slávky neotevřou. Poté rendlík odstavíme a vmícháme maso z kraba. Poté přidáme těstoviny, omáčku z rajčat, posekané bylinky a dobře promícháme. |
5 | Z pečícího papíru vystříháme čtyři čtverce, rovnoměrně na jednu polovinu čtverce položíme směs, druhou polovinou papíru ji překryjeme, přehneme okraje, naplněný papír přeneseme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba deset minut. Kapsy otevřeme opatrně, aby nás nepopálila pára, hned podáváme. |