Paštika s králičím masem a vepřovou panenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika s králičím masem a vepřovou panenkou
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25043 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
800 g | Divoký králík |
5 ks | Nové koření celé |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
500 g | Slanina vepřová |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
600 g | Vepřová panenka |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 320,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 802,1mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Nové koření celé, Rozmarýn čerstvý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová panenka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Divoký králík, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika s králičím masem a vepřovou panenkou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme omyté vykostěné králičí maso, pokrájené na větší kousky. Vepřovou panenku omyjeme a spolu se slaninou nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přilijeme bílé víno, přidáme sůl, nové koření, čerstvě pomletý pepř, tymián a rozmarýn. |
2 | Maso vaříme zvolna pod pokličkou přibližně 3 hodiny. |
3 | Koření vyjmeme a vychladlý vývar i s masem nalijeme opatrně do paštikové formy, kterou jsme vypláchli horkou vodou. |
4 | Povrch zakryjeme fólií a dáme do chladničky na 6 hodin ztuhnout. |
5 | Ztuhlou králičí paštiku s vepřovou panenkou druhý den vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme s čerstvou zeleninou a chlebem. |