Tykvová polévka s tvarohovými noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvová polévka s tvarohovými noky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25106 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
700 g | Tykev |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno bílé |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 114,7mg |
Draslík | 876,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Pepř cayenský, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Tykev, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Olej olivový, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykvová polévka s tvarohovými noky postup přípravy receptu:
1 | Tykev oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek očistíme a nadrobno nakrájíme. |
2 | V kastrolu rozpálíme olivový olej a cibuli s česnekem a tykví na něm krátce podusíme. Zalijeme vínem a vývarem a polévku asi 30 minut vaříme na mírném ohni. |
3 | Tvaroh, žloutek, škrobovou moučku, sůl a cayenský pepř rozmícháme na hmotu a lžící vykrojíme menší nočky, které asi 15 minut povaříme ve vroucí osolené vodě. |
4 | Uvařenou tykvovou polévku rozmixujeme na pyré, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Přimícháme smetanu. Tykvovou polévku dáme do talířů a spolu s tvarohovými noky podáváme. |