Gratinované mořské plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované mořské plody
Gratinované mořské plody
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25118 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 ks | Cibulka jarní |
250 g | Krabí maso mražené |
150 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mořské plody mix |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Petržel - nať |
450 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 kávová lžička | Tabasco |
450 ml | Vývar rybí |
3 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 106,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Sůl, Tabasco, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krabí maso mražené, Máslo čerstvé, Mořské plody mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované mořské plody postup přípravy receptu:
1 | Do pánve vložíme rozmrazené mořské plody. Přidáme rybí vývar a povaříme. Odstavíme a udržujeme v teple. Zbytek vývaru převaříme se smetanou a ještě 5 minut necháme na mírném ohni povařit. Krabí maso necháme okapat. |
2 | Omyjeme a nadrobno nakrájíme jarní cibulku. Petrželku opláchneme a nasekáme. Mouku osmahneme na rozpuštěném másle, přidáme cibuli a petrželku a za stálého míchání zalijeme smetanovým vývarem. |
3 | Osolíme a ochutíme worcesterskou omáčkou a tabascem. Potom vše 15 minut na mírném ohni povaříme. Nakonec přidáme krabí maso. |
4 | Mořské plody dáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a dáme na 10 minut zapéct do trouby předehřáté na 230 stupňů Celsia. |
5 | Gratinované mořské plody podáváme horké s opečenou bagetou. |