Jehněčí řízky s mátovým jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí řízky s mátovým jogurtem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25192 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb toastový |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
600 g | Jehněčí maso |
300 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Máta |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 252,4mg |
Draslík | 276,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 269,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Citronová kůra, Jogurt bílý, Máta, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí řízky s mátovým jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme česnek, nakrájíme ho nadrobno, smícháme s jogurtem, olivovým olejem a mátou. Vše osolíme. |
2 | Řízky omyjeme, osolíme, opepříme. Strouhanku dáme na talíř a přidáme rozdrobené toasty. Panádu promícháme s citronovou kůrou. |
3 | Do dalších talířů dáme mouku a rozšlehaná vejce. Jehněčí řízky obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance a v rozpáleném oleji je smažíme 4 minuty z každé strany. |
4 | Jehněčí řízky podáváme s mátovým jogurtem. |