Skořicové čtverečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicové čtverečky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 25210 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Kardamom |
55 g | Máslo čerstvé |
80 g | Med včelí |
330 g | Mouka mandlová |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Soda jedlá |
1 špetka | Tresť vanilková |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 80,6mg |
Draslík | 11,3mg |
Vláknina | 75,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kardamom, Med včelí, Skořice mletá, Soda jedlá, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skořicové čtverečky postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 180°C nebo na stupeň 4. |
2 | Vaječné bílky našleháme v tuhou hmotu. Žloutky nepřidáváme. |
3 | V míse smícháme všechny přísady, promícháme a potom vmícháme hmotu z bílků. Nalijeme do zapékací mísy (23x33cm) a pečeme přibližně 15 minut. |
4 | Nakrájíme na čtverečky a podáváme. |