Paštičky s lesními houbami a mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštičky s lesními houbami a mangem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25235 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
směs lesních hub | |
---|---|
500 g | Houby čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Paštičky s lesními houbami a mangem | |
250 g | Listové těsto |
1 ks | Mango |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 104,1mg |
Draslík | 706,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 586,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín římský, Pažitka, Sůl, Mango, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián), Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštičky s lesními houbami a mangem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé lesní houby (hřiby, lišky) očistíme, omyjeme, větší houby pokrájíme na plátky, malé plodnice jen rozkrojíme nebo necháme v celku. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme olej a houby vydusíme z vlastní šťávy, potom je osolíme, opepříme a posypeme kmínem a krátce je osmažíme dozlatova. Mezitím si zralé mango omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme pecku. Mango nakrájíme na kostičky, dáme je do misky, ochutíme špetkou solí, bílým pepřem a před koncem úpravy hub pokrájené mango přimícháme a pánev s houbovou směsí odstavíme z plotny. |
2 | V předehřáté troubě si (předem upečené) paštičky z listového těsta rozpečeme (při 175 °C asi 5 minut) a naplníme je směsí lesních hub s mangem. |
3 | Paštičky: na pomoučeném vále si z čerstvého nebo mraženého listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm. |
4 | Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme vajíčkem, na něj posadíme jeden vajíčkem potřený kroužek a na něj položíme druhý kroužek těsta. Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky které pečeme 8-12 minut dozlatova. |
Poznámka
Paštičky servírujeme teplé, zakryté "pokličkami", na každou položíme plátek sýru Hermelínu, posypaného drobně nakrájenou pažitkou.