Jednoduchý recept

Polévka z vepřové sleziny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 25400

Ingredience

30 g Celer bulvový
60 g Cibule
1200 ml Hovězí vývar základní
10 g Jíška instantní
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
200 g Vepřová slezina
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 952kJ
2% Sacharidy 7 g
20% Tuky 15 g
53% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Polévka z vepřové sleziny postup přípravy receptu:

1

Slezinu omyjeme a nožem pokrájíme najemno nebo naškrábeme.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme slezinu a lehce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

3

Celer a petržel nakrájíme na menší kostičky a vsypeme do polévky. Ochutíme pepřem, solí a vaříme 15 minut. Polévku zahustíme jíškou, přidáme prolisovaný česnek a povaříme ještě 5 minut.

Poznámka

Tuto polévku podáváme s topinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept