Jednoduché těsto na štrůdl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduché těsto na štrůdl
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2547 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 hrst | Hrozinky |
6 ks | Jablka |
30 dkg | Mouka polohrubá |
1 hrst | Ořechy vlašské |
15 dkg | Tuk Hera jedlý |
6 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 175,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 54,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Ořechy vlašské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduché těsto na štrůdl postup přípravy receptu:
1 | Suroviny - cukr, mouku, tuk a vodu zpracujeme v hladké těsto a necháme dvě hodiny odležet. Poté rozdělíme na dva díly a každý díl rozválíme zvlášť, pokryjeme nastrouhanými jablky s rozinkami a ořechy, vanilkovým cukrem a skořicí. |
2 | Klasickým způsobem zatočíme a dáme na vymazaný plech péct. |
Poznámka
Po vyjmutí potřeme štrúdl rozehřátým tukem.