Makaronový nákyp s ovčím sýrem a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makaronový nákyp s ovčím sýrem a špenátem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 25549 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Špagety, Makarony |
300 g | Špenátový protlak mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
150 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 231,3mg |
Draslík | 639,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Špenátový protlak mražený, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makaronový nákyp s ovčím sýrem a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat. |
2 | V pánvi na rozehřátém oleji opečeme oloupanou, nasekanou cibuli, česnek a rozmražený špenát. Osolíme a opepříme. |
3 | Pekáč vyložíme pečicím papírem a postupně do něj klademe vrstvu makaronů, špenátu, na kostičky nakrájeného ovčího sýra a omytých, na osminky nakrájených rajčat. Vrchní vrstvu tvoří makarony. |
4 | Vše zalijeme mlékem rozšlehaným se smetanou, vejci, solí a pepřem. Povrch posypeme nastrouhanou goudou. |
5 | Nákyp zapékáme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme a nakrájíme na plátky. |