Zapečený špenát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený špenát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25671 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
50 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
300 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 40% |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 390,8mg |
Draslík | 536,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený špenát postup přípravy receptu:
1 | Špenátový protlak necháme rozmrazit, přilijeme smetanu, osolíme, přidáme vejce, špetku mletého muškátového oříšku a dobře spolu vše rozšleháme. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme 4 krajíce bílého chleba a na ně rozprostřeme našlehaný špenát. Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. |
3 | Porce rozdělíme na dezertní talířky a podáváme teplé. |