Rizoto s tykví a parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s tykví a parmazánem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25786 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže Arborio |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
250 g | Tykev |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 402,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s tykví a parmazánem postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu ohřejeme zeleninový vývar a chvíli ho povaříme na mírném ohni. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Tykvovou dužinu nastrouháme. |
2 | Ve velkém hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme dohněda. Přidáme tykev a 5 minut podusíme. Posypeme šalvějí a za občasného míchání přidáme rýži. Mícháme tak dlouho, dokud rýže nenasaje tuk. |
3 | Za míchání k rýži přilijeme 125 ml horkého vývaru a rýži necháme nasát tekutinu. Pak přimícháme dalších 125 ml vývaru, až rýže opět nasaje tekutinu. Tak postupujeme se zbytkem vývaru, dokud rýže není měkká. Nakonec přimícháme sýr a rizoto osolíme a opepříme. Rizoto podáváme posypané strouhaným parmazánem. |