Okurkový salát s vejcem a ořechovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát s vejcem a ořechovým dipem
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25791 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
40 ml | Ocet vinný |
200 g | Okurka salátová |
0,5 dl | Olej olivový extra panenský |
50 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Ředkvička |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
5 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 427,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Ocet vinný, Okurka salátová, Ořechy lískové, Ředkvička, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkový salát s vejcem a ořechovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo (max 6 minut) a zprudka zchladíme, studená je pak oloupeme. Omyjeme ředkvičky a nakrájíme nadrobno, nasypeme do mísy. 2 ředkvičky rozpůlíme nožem nebo ozdobným vykrajovátkem a necháme na ozdobu. Neoloupanou salátovou okurku nasekáme nadrobno a přidáme k ředkvičkám. V jiné misce smícháme ocet, hořčici a citronovou šťávu, vyšleháme dohladka. Přidáme nadrobno posekané pražené oříšky, osolíme, opepříme a po troškách přimícháme olej. Tuto směs přidáme k ředkvičkám a jemně promícháme. Navršíme na oválnou servírovací mísu, ozdobíme půlkami ředkviček a obložíme rozpůlenými vejci. Každé vejce ozdobíme snítkou řeřichy a lehce posolíme. Podáváme s celozrnným pečivem. |