Mušle s rajčaty a vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle s rajčaty a vínem
Mušle s rajčaty a vínem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25820 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
20 g | Česnek |
100 g | Cibulka jarní |
60 g | Mrkev kořen |
3 kg | Mušle slávky |
400 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 210,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,8mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibulka jarní, Mušle slávky, Pepř cayenský, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle s rajčaty a vínem postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulky oloupeme a i se zelenou částí nakrájíme na tenké proužky. Oloupeme celer a mrkev, celer nakrájíme na kostičky, mrkev na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Vmícháme bylinky a rajčata i se šťávou a necháme asi 15 minut povařit. Mušle důkladně omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou. Do rajské omáčky přilijeme víno a necháme je povařit. Vyjmeme rozmarýn a omáčku dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vložíme mušle, zakryjeme pokličkou a vaříme na prudkém plameni asi 10 minut. Hrncem občas silně zatřeseme. Hotové mušle s omáčkou rozdělíme na předehřáté talíře. |
2 | Podáváme s rozpečenou bagetou, kterou namáčíme do lahodné omáčky. |