Křenová omáčka s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenová omáčka s jablky
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25860 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
100 ml | Bujón hovězí |
10 ml | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr moučkový |
300 g | Jablka |
30 g | Křen |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 86 kcal
Kilojoule 359kJ
4% Sacharidy 15 g
2% Tuky 1 g
303% Sodík 6 g
8% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 1,0mg |
Draslík | 218,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jablka, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Křenová omáčka s jablky postup přípravy receptu:
1 | Křen a oloupaná jablka nastrouháme na jemno, vložíme do misky a zalijeme horkým hovězím bujónem. Ochutíme solí, cukrem a zakapeme citronovou šťávou. Promícháme a můžeme podávat. |
2 | Tato omáčka je vhodná k rybím pokrmům. |