Recept

Olivová omáčka s brady k vejcím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25910

Ingredience

120 g Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice
20 ml Ocet vinný
8 ks Olivy zelené
8 ks Olivy černé
40 g Papriková pasta sladká
5 g Pepř cayenský
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 g Rajčata
50 ml Sherry brandy
5 g Sůl
8 ks Vejce slepičí
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 449kJ
11% Sacharidy 38 g
53% Tuky 40 g
159% Sodík 3 g
35% Bílkoviny 20 g

Olivová omáčka s brady k vejcím postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme na hniličko, ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a vyjmeme z nich semínka. Vnitřek rajčat a cibuli rozmixujeme, dužinu nakrájíme na kostičky. Cibulové pyré smícháme s nakrájenými rajčaty, rajským a paprikovým protlakem, hořčicí a octem. Jemně nakrájíme olivy. Spolu s brandy a bílým vínem je přidáme k rajčatové směsi, dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem, cukrem a kayenským pepřem. Vejce vložíme do omáčky a necháme v chladničce nejméně 3 hodiny uležet.

2

Podáváme s čerstvou bílou vekou a mísou čerstvého salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept